Projekbeskrivelse

Det startede i 2013

2013 var første år hvor Borgerforeningen, som forsøg, satte et antal mindre juletræer op på græsarealet rundt omkring Brugsens parkeringsplads. Indtil da havde julebelysningen bestået af et stort træ, sat op på forskellige platforme, for at undgå hærværk.

Forsøget var ikke den store succes – tilbagemeldingerne var godt nok overvældende positive, men det kneb med, at træerne kunne få lov til at stå i fred.

Efter ganske kort tid blev det første træ forsøgt stjålet og kort tid efter gjorde stormen Bodil hvad hun kunne for at få de resterende træer ned med nakken.

Der var den gang tale om rigtige juletræer, men da de ikke kunne stå distancen, måtte Borgerforeningen tænke nyt og juletræerne i 2014 blev i et noget mere hårdført materiale – nemlig varmegalvaniseret stål. i 2014 blev der indkøbt 9 af de små træer og det tal er siden vokset til i alt 18.

Mere juleudsmykning på vej

De små ståljuletræer har siden 2014 været en fast bestanddel af julepynteten i midtbyen, men i år er der noget helt nyt på vej, som i øget omfang vil udnytte de muligheder der er i midtbyen efter den blev renoveret.

Havdrup Borgerforening har i 2019 søgt Solrød kommune om tilskud til ny julebelysning. Pengene er efterfølgende blevet bevilliget (op til 40.000 kr), mod at Havdrup Borgerforening selv skaffede 20% af beløbet.

Det viste sig ret hurtigt at rigtig mange var interesseret i at biddrage til den nye julebelysning og ud over nye kæder hen over torvet er der også blevet penge til nye kæder til selve juletræet.

Den nye julebelysning tændes første gang d. 30 november 2019, kl. 16:00